't Verdeelstuk

Personeelsvereniging van Brandweer Maasdriel-Oost

Bommelerwaardse dit jaar in Kerkdriel

Elk jaar organiseert een post in de Bommelerwaard de wedstrijd, genoemd: de Bommelerwaardse vaardigheidstoets. Een goede oefening wat tegelijkertijd ook een wedstrijd is. 7 teams doen er elk jaar mee. Onderaan in de uitslag zie je welke posten dat zijn.


Dit jaar lag de organisatie dan ook in handen van post Oost, vele avonden voorbereiding waren er voor nodig. Om een prachtige oefening uit te zetten wat realistisch was. Het HDB terrein aan de Bulkseweg in Kerkdriel veranderde dan ook in een tijdelijke brandweerplek.


Om 8.00 startte de 1e ploeg, en om 15.45 verliet de laatste post het terrein, waarna het wachten was op de uitslag, die omstreeks 18.15 werd gegeven.


1. Zaltbommel
2. Neerijnen-West
3. Brakel
4. Nederhemert
5. VRGZ-team (kantoor)
6. Maasdriel-West
7. Gameren

Zaltbommel won nipt van post Neerijnen-West, die onlangs nog de nr 1 van Nederland zijn geworden van de hoofdklasse (hoogste niveau).


Met een 5-tal juryleden uit andere windstreken en heel veel mensen van post Oost & andere (oud)vrijwilligers kwam deze dag tot een prachtig einde.

Location:Bulkseweg Kerkdriel

Commentaar

Geslaagde feestavond

Een prachtige feestavond was het op kazerne Oost afgelopen zaterdagavond. 4 jubilarissen en 4 brandweermannen die afscheid hebben genomen van de brandweer en die een koninklijke onderscheiding hebben gekregen.

De namen van de 4 jubilarissen waren Joop Blok (12,5 jaar) Sjaak vd Kammen (25 jaar), Henri Wijgerse (25 jaar) & John v Heel (25 jaar).
De 4 mannen die afscheid namen waren Toon Vervoort (30 jaar), Johan Leerintveld (30 jaar), Gerard Verharen (35 jaar) & Ton de Leeuw (28 jaar).Alle 8 werden ze met toeters en bellen opgehaald van huis en in een mooie erehaag richting het podium begeleid.

Met een toespraak van burgemeester v Kooten en groepschef Jan Vos kwamen er leuke dingen naar voren uit het verleden van de mannen die afscheid namen. Gerard, die een van de 4 was, sprak ook nog.


Daarna ging DJ André (broer van Toon) de 230 gasten vermaken met vele soorten muziek waar de menigte goed op los ging en er een super avond van maakten. Alles was op en top geregeld met volop drank & hapjes. Het feest ging nog tot in de late uurtjes door.


Alle mensen die deze avond mogelijk hebben gemaakt en meegeholpen hebben, bedankt!

Anja Coret, bedankt voor de mooie plaatjes die je gemaakt hebt!


Nu even bijkomen, en komende zaterdag (8 okt) post Maasdriel-Oost weer een drukke dag heeft met het organiseren van de Bommelerwaardse wedstrijden.

Location:Steenbeemdstraat Kerkdriel

Commentaar

Septemberfest een groot succes

Het was een daverende avond op kazerne Oost. Met de jaarlijkse bbq samen met post West. Heerlijk eten geregeld door slagerij Blakenburg waar we allemaal lekker van gesmuld hebben.De drank was ook top geregeld door onze Leo en alle barmensen! Volop keuze in allerlei (non)alcoholische dranken. Ook de muziek was goed geregeld door Bryan & Henk.

Het thema was 'foute septemberfeest'. Waarop bijna iedereen gehoor aan heeft gegeven met leuke en vooral gekke kleding. Van post West was Wendy de winnares en van post Oost onze Ton, die de prijzen best geklede in ontvangst mochten nemen door niemand minder dan onze eigen burgemeester.Ook werden er een 5-tal leuke spellen gedaan. In 2 teams, post Oost met 6 mensen en ook 6 van post West. Spijker slaan, geblinddoekt dienblad met water serveren, en nog veel meer. Als laatste mochten er ieder 1 van elke post een biertje vanuit de lucht opdrinken. Wie dit als eerste volbracht was de winnaar, want de stand was 2-2. Onze little Mark was de beste en kwam als winnaar uit de bus. Waarbij post Oost de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. Onder leiding van onze Jet en Geert verliep alles vlotjes.

Harry Vreeze en vele anderen hadden de kazerne mooi aangekleed, bedankt voor iedereen die aan deze mooie maar vooral gezellige avond heeft meegeholpen!


Dit is een kleine sfeerimpressie van de avond..
Commentaar

BBQ met post West, nog 24uur

Morgenavond (zaterdag 10 sept) zal er op de kazerne van post Oost de jaarlijkse barbecue zijn, samen met post West. Vanaf 18.00 hopen we jullie allemaal te verwachten, om samen met de collega's er een gezellige avond van te maken met een lekker hapje en drankje.

Tussendoor zullen er ook een aantal leuke korte spellen zijn tussen post West & Oost. Wie wordt de winnaar?

Het thema morgen is 'foute september party'. Trek dus lekkere foute kleding aan of kom gewoon in je feestelijke outfit.

We zien jullie morgen!

Location:Steenbeemdstraat 11 Kerkdriel

Commentaar

Achterstallig onderhoud

Beste Leden,

Door alle drukte maar ook omdat er gewoon weinig nieuws was dat hier gedeeld moest en kon worden zijn er even geen berichten geweest. Wat is er wél gebeurt?

- Het uitje werd afgelast maar van uitstel komt geen afstel

- Om tóch een gezamenlijke activiteit te hebben, heeft bestuur besloten een laatste oefenavond te organiseren bij Van Gent compleet met bbq en ludieke oefening

- We hebben in principe nieuwe leden in de persoon van Tom en Maarten, onze nieuwe Brandweermannen in opleiding, die jullie ongetwijfeld al hebben gezien op 1 van de vele oefenavonden waar zij aan deel hebben genomen

- Onze eigen Harry is papa geworden en loopt met hoofd en de rest in de wolken, nogmaals gefeliciteerd Harry

- Riny is geslaagd voor Bevelvoerder en zal ongetwijfeld binnenkort worden aangesteld en ons komen versterken in deze functie

- Maickel zal mede proberen deze nieuwspagina actueel te houden zodat berichten sneller en meer geplaatst worden


Commentaar
Zie oudere berichten